Mi is az  a My UV Patch?

 

A La Roche-Posay My UV Patch az első flexibilis, vékony, bőrön viselhető érzékelő, amit az UV-sugárzás mérésére fejlesztettek ki. A tapasz egy egyedi technológia által képes mérni az UV-sugárzást. A My UV Patch szenzort egy applikációhoz kell csatlakoztatni, amely az UV-sugárzás mérését hasznos üzenetekké alakítja át az aktuális napon való tartózkodás és az egyéni védekezőképesség alapján. A My UV Patch szenzor a mobil alkalmazással együtt segít kialakítani a napon tartózkodás helyes szokásait.

 

Hogyan segíthet Önnek a My Uv Patch szenzor?

 

A My UV Patch egy olyan technológia, amely figyeli az UV-sugárzás erősségét és segít, hogy hatékonyabban vigyázzon a bőrre a napon. Az erős UV-sugárzás pigmentációs problémákat okozhat a bőrön, photo-aging-et, még bőrrákot is. A Skin Cancer Foundation (SCF) szerint 90 %-a a nem melanoma típusú bőrrákoknak az UV-sugárzáshoz köthető és több mint 90 %-a a látható változásoknak, mint például a bőröregedés, a napsugárzásnak tulajdonítható.

 

Hogy néz ki?

 

A My UV Patch egy ultra-vékony (az emberi hajszál vastagságának megfelelő); és rugalmas, légáteresztő matrica, amely körülbelül 6 cm2 és 100 mikrométer vastag. A tapasz szív alakot formál, ami tele van különböző árnyalatú kék és fehér négyzetekkel, amelyek fényérzékeny festékeket tartalmaznak.

 

Mik a My UV Patch eszköz jellemzői?

 

A My UV Patch az első rugalmas, digitális eszköz, amely fényérzékeny festéket tartalmaz. Ezt kell beszkennelni és ezt fogja elemezni a My UV Patch alkalmazás. Ez egy forradalmian új fajta mérési módszere az UV-sugárzásnak. A rugalmas azt jelenti, hogy hozzá hasonló mechanikai tulajdonságokkal bír, mint a bőr, így együtt nyúlik a bőrrel. Ellentétben a legtöbb hordható UV matricával a piacon, amelyek minőségi vizuális adatokat állítanak elő, a My UV Patch mennyiségi adatokat állít elő az UV-sugárzás elemzéséhez. A My UV Patch alkalmazás a fotótípus és a napozó készítmény használata alapján becsüli meg a személyes UV kockázatot. A My UV Patch applikáció segítségével egyéni információkat kapunk arról, hogyan védjük bőrünket a napon.

 

Hogyan működik?

 

Mivel a fényérzékeny festék ki van téve az UV-sugárzásnak, így megváltozik a színe. Ezt a színváltozást számszerűsíti az alkalmazás, és számolja ki a személyes UV mennyiséget. Az alkalmazás figyelembe veszi az egyedi bőrtónust és személyre szabott adatokat ad. A My UV Patch alkalmazás célja, hogy elősegítse a napon tartózkodás helyes szabályait.

 

Manuálisan kell beszkennelni a tapaszt?

 

Igen. A folyamat elősegítése érdekében, az alkalmazás olyan technológiát használ, amely lehetővé teszi az automatikus beolvasást, amint észlelte a szív alakját.

 

Hány napig lehet hordani?

 

A legjobb teljesítmény elérése érdekében maximum 3 napos használatot javasolunk.

 

Hova rakjam fel?

 

A tapasz bármilyen bőrfelületre alkalmazható, ahonnan letudjuk szkennelni. A legpontosabb leolvasás érdekében azt javasoljuk, hogy a kézfejére ragassza és legfeljebb 3 napig használja. Bekenhetem napvédő készítménnyel a tapaszt? Igen, a fényvédőt napozás előtt 15 perccel kell felkenni a bőrre és a tapaszra is. Így a tapasz a fényvédővel bekent bőrön fogja mérni az UV-sugárzást. Fontos, hogy közvetlenül napozás előtt kell előszőr beszkennelni a tapaszt, így az alkalmazás segít kiválasztani a megfelelő fényvédő készítményt és jelzi, hogy azt a készítményt mikor kell újra felvinni a bőrre.

Cél, hogy a My UV Patch egy olyan eszköz legyen, ami segít kialakítani a napon tartózkodás helyes szabályait, ugyanakkor egyszerű használni. Lehet szabadtéri tevékenységeket végezni a tapasszal?

 

Abszolút. A tapasz működni fog kerékpározás, futás, úszás és más kinti sporttevékenység közben is.

 

 

A My UV Patch a tartózkodási helyemet és helyi időt veszi figyelembe?

 

Igen. Amikor beolvassa az applikációval az aktuális tartózkodási hely és idő szerint fogja mérni az UV-sugárzást.

 

 

Segít abban az alkalmazás, hogy milyen fényvédő készítményt használjak és mikor kenjem be magam újra?

 

Igen. Az alkalmazást úgy tervezték, hogy személyre szabott információt adjon az UV-sugárzásról és tippeket adjon a biztonságos napozási szokások kialakításához.

 

 

A bőrön kívül alkalmazható egyéb felületeken, például hajon?

 

Nem.

Fizikailag a bőrből olvassa ki az információkat?

 

A tapaszt ért UV-sugárzást méri, mivel az annyira vékony, mint a bőr, így ez gyakorlatilag ugyanolyan.

 

 

Tesztelték a tapaszt gyermekeken is?

 

Igen.

 

 

Zavarhatja a tapaszt beültetett orvosi eszköz (például egy pacemaker), bőrbetegség vagy gyógyszer?

 

La Roche-Posay azt javasolja, hogy a My UV Patch szenzort egészséges bőrön használjaAz orvosi eszközökkel és gyógyszerekkel való kölcsönhatást nem tesztelték.

 

 

A My UV Patch tapasz alatt tud lélegezni a bőr?

 

A tapasz légáteresztő, így tud lélegezni alatta a bőr. Hagyhat a tapasz halvány nyomot a bőrön?

 

Forrás: www.larocheposay.hu