Gyakran ismételt kérdések

A gyógyszertár eladó terében (officina) a szakszemélyzeten kívül annyi ügyfél tartózkodhat, ahány pénztár üzemel. A várakozás, sorban állás a gyógyszertár bejárata előtt lehetséges.

A rászorulók részére padok is rendelkezésre állnak.

A gyógyszertárba belépve maszk használata kötelező, mely a szájat és az orrot is eltakarja.

A bejárati ajtónál érintésmentes, automata adagolós kézfertőtlenítő berendezés van felszerelve, melynek használata javasolt.

Köszönjük megértését és együttműködését!

Nem. Sajnos jelenleg nem áll rendelkezésre ilyen lehetőség.
Kérjük fáradjon be gyógyszertárunkba, ahol készséggel állunk rendelkezésére!
Köszönjük!

Az e-recept tulajdonképpen ugyanazon információkat tartalmazza, mint a hagyományos papír alapú vény vagy recept, de tárolása elektronikusan történik, így az arra jogosult felhasználók láthatják, lekérdezhetik, kezelhetik.
Az e-recept egy egységes elektronikus egészségügyi rendszer része.

Az orvos által felírt e-recepteket érvényességi idejükön belül külön-külön is kiválthatja.

A digitális önrendelkezés keretében az Önre vonatkozó adatokat, az azokban bekövetkező változásokat, saját ügyfélkapuján keresztül, teljes körűen láthatja és nyomon követheti.

Vényköteles gyógyszereket orvos által elektronikusan (e-recept) vagy papírra kiállított (hagyományos) recept alapján tud kiváltani a gyógyszertárban.

Az e-recepten található készítményekről orvosától a felíráskor kérhet kinyomtatott listát.

Az e-recept kiváltása jelenleg könnyített módon történik, tehát a beteg (aki részére a recept szól) TAJ számának bemondásával a gyógyszertár lekérdezi a rendelkezésre álló e-recepteket és az ott felírt készítményeket kiadhatja.

Igen, de hitelt érdemlően igazolnia kell magát.

Az e-recept kiváltásához ismernie kell az illető (aki részére a recept szól) TAJ számát.

Egy recept a kiállítás napjától számított 90 naptári napig érvényes!

Ezt követően a gyógyszertár nem tudja a receptet befogadni és a rajta szereplő készítményt kiadni!

Lejárat után az e-recept semmilyen módon nem elérhető!

A gyógyszertárban egy erre kialakított gyűjtődoboz áll rendelkezésre, ahová ingyenesen elhelyezheti lejárt vagy fel nem használt gyógyszereit. Ezeket rendszeresen elszállítják és biztonságos, környezet barát módon megsemmisítik!

Soha ne dobjon kommunális szemétbe vagy lefolyóba gyógyszert, mert ezzel károsítja és szennyezi a környezetet!

Visszavételre vagy cserére csak a fogyasztóvédelmi előírásoknak megfelelően az ott nevesített esetekben és leírt módon van lehetőség.

Belsőleges használatú készítmény esetén megbontott vagy sérült dobozú terméket egyáltalán nem áll módunkban visszavenni.

A technikai készülékek és mérőműszerek cseréje legfeljebb 3 naptári napon belül és a készlet erejéig lehetséges. Ettől eltérő esetben a készülék tájékoztatójában szereplő szakszervizekhez lehet fordulni.

Scroll to Top